Saksa

Ein Prosit, der Gemütlichkeit!

Mondo Oktoberfest

Mistä löytäisin kivannäköisen dirndl-mekon? Miten menikään Ein Prosit -laulun sanat? Miten sitä saksaa oikein puhuttiinkaan?

Oktoberfest fiilistelyäEin, zwei, drei… muita saksankielisiä sanoja ei mieleen meinaa millään pälkähtää, ruotsia sitten senkin edestä. Vaikka enhän mä osaa ruotsia… tai niin aina kuvittelen, vaikka eilenkin ruotsinkielistä Radio Extremeä sujuvasti kuuntelin työmatkat töihin ja kotiin ja nyökyttelin päätä itsekseni kuin painottaen itselleni ”Precis, jag förstår vad du talar om”. Kotona on joku, joka kyllä pitää hyvää huolta siitä, että ruotsintaitoni ei pääse ruostumaan. Auton navigaattori ohjaa sujuvasti ”sväng mot höger och fortsätt rakt” ja ympärillä pyörivät lapset kyselevät ”Nanna, varför talar du finska till oss fast du förstår svenska riktig bra?”. Hyvä kysymys. Lapsi osaa kyseenalaistaa.

Mutta ei mun ruotsinkielestä pitänyt puhua mitään, ajatus lipesi ihan väärille urille. Nyt pää täytyy yrittää viikossa virittää saksankielen taajuudelle, jotta ensi viikolla osaisi sanoa muutakin kuin ”Ein Bier, bitte”! Olisikohan jotain saksankielistä radiokanavaa?

Tällaisia ajatuksia liikkuu mun päässä just nyt viikonlopun startattua käyntiin. Äh ja niin, missähän muuten on mun passi?!?!

Mutta asiaan siis. Havahduin tässä päivänä eräänä siis sellaiseen iloiseen asiaan, että seuraava miniloma odottaa jo aivan kulman takana. Pian on tarkoitus ottaa syksy virallisesti vastaan kilistelemällä olutkolpakoita yhteen ja laulamalla kovaa, mutta toki hieman nuotinvierestä:

”Ein Prosit, ein Prosit 
Der Gemütlichkeit 
Ein Prosit, ein Prosit 
Der Gemütlichkeit!”

Kyllä, Münchenin Oktoberfestit kutsuvat jälleen ensi viikolla. En malta odottaa!

Superkivaa aurinkoista viikonloppua kaikille!
Ja hei, Habitare-messut ovat parhaillaan käynnissä Messukeskuksessa. Itse kävin jo pyörähtämässä siellä!

-Anna

Psst! Muut Oktoberfesteille suuntaavat voivat lukea uusimmasta Mondon numerosta jutun Münchenistä.


Seuraa blogiani Facebookissa ja Bloglovinissa.


Lue myös nämä

Ei kommentteja

Jätä kommentti