Koti ja sisustus

Mysigt

Elämä on vienyt mennessään, ja tästä syystä blogissa on ollut hetken hiljaista. Mutta täällä ollaan taas! Heippa pitkästä aikaa!

Taannoisella Turun reissulla oli muukin syy kuin vain käydä maistelemassa MBakeryn herkkuja vanhassa kauppahallissa. Nimittäin löysin viimein Torista haaveilemani vanhan perunakapan! Turun reissu oli siis ennen kaikkea perunakapanhakureissu. Ja kappa on juuri sellainen kuin halusinkin: vanha, kaunis ja rosoinen. Kävin hakemassa Plantagenista kappaan tuollaisen pienen havupuun ja siitä tuli heti niin jouluinen fiilis kotiin.

Näin marraskuun lopulla voidaan mielestäni jo puhua joulusta. Olen muutama viikko sitten antanut luvan itselleni intoilla kaikesta siihen liittyvästä. Vielä ei muita joulukoristeita havun lisäksi kotona ole, mutta kuulkaas täällä on keitetty jo monta litraa glökiä, paistettu muutama pellillinen joulutorttuja ja joulukorttipajakin on täydessä käynnissä jo!
mysigt1

Tähän aikaan vuodesta kynttilöiden kulutus moninkertaistuu. Näitä pieniä tunnelmanluojia löytyy kotoamme nyt vähän joka paikasta. Kynttilöistä puheenollen, tein ihan huippulöydön Iiittalan nappula-sarjan kynttilänjaloista viime kesänä. Lappeenrannan Iittalassa oli tuolloin muuttomyynti ja kaikki tuotteet myytiin -50% alennuksella. Löysin sieltä nämä kaksi nappulaa, joista toisen sain käytännössä siis ilmaiseksi. Olen ihastellut näitä kynttilänjalkoja siitä saakka, kun ne Iittalalle tulivat myyntiin ja ei ollut vaikea päättää lähtisivätkö nappulat mukaani 50% alennuksella. Huippudiili siis!

mysigt8

mysigt7
Starbucksin joulumaut Gingerbread ja Pumpkin Spice latte ovat taas ilmestyneet kahviloihin. Aika överimakeita kyseiset latet ovat ja yksi maistelukerta riittikin varmaan taas ensi vuoden jouluun saakka.

Asumme vanhassa talossa ja syksyn tultua villasukat ovat täällä asuste numero yksi. Ystävälle olen vienyt muutaman kerän villalankaa, ja hän ihana lupasi tehdä niistä minulle uudet villasukat. Pitäisi opetella tämä taito itsekin, mutta tällä hetkellä tarvitsisin rutkasti lisää kärsivällisyyttä etten heti turhautuisi siihen, kun puikot sojottavat joka ilmansuuntaan enkä saa mitään selvää siitä, mitä puikkoa pitää milloinkin kutoa.

mysigt6

mysigt4
Villasukat jalassa, kynttilöiden palaessa ja höyryävän kuuma glökimuki kädessä, ei koti voi tuntua paremmalta paikalta olla. Tällaista kodikkuutta ja tunnelmaa en ole samalla tavalla aikaisemmin kokenut asuessani uutuuttaan loistavassa kerrostaloasunnossa. Tunnelma on aivan, AIVAN, eri kun jalkojen alla vanha lattia narisee ja seinän takaa naapurista kuuluu heleää, tuttua naurua.

Ja nyt hipsin lämmittämään puusaunaa! Vad mysigt här är!

– Anna


Seuraa blogiani Facebookissa ja Bloglovinissa.


Lue myös nämä

Ei kommentteja

Jätä kommentti