DIY

Onnistuneiden juhlien salaisuus

Marraskuun mustanpuhuvan pimeyden syleilyssä on ehdottomasti paras hetki järjestää juhlat ystävien kesken. Kodin täyttyessä iloisella puheensorinalla, rennonletkeällä musiikilla ja naurun remakalla, tuntuu marraskuun harmaus ja apeus paljon, paljon siedettävämmältä.

Päätimme yhdessä naapureiden kanssa avata pikkujoulukauden järjestämällä joulujuhlat, jossa yhdistyvät meksikolaiset ja suomalaiset perinteet. Niin marraskuu vilahti ohi silmien, kun juhlien järjestelyissä kului monen monta arki-iltaa muun muassa piñataa askarrellessa.

Lopputuloksena saatiin aikaiseksi hauskat, värikkäät ja vauhdikkaat juhlat, joissa niin vieraat kuin isännätkin viihtyivät pitkälle yöhön!

Tässä meidän reseptimme onnistuneisiin kemuihin:

Keksi juhlille teema

juhlat9

Anna muutama ajatus juhlien teemalle ennen juhlien järjestelyiden aloittamista. Valitun teeman ympärille on helpompi miettiä niin ruoka- ja juomatarjoilua, ohjelmanumeroita kuin taustalla soitettavaa musiikkia. Meidän pikkujoulujen teemana oli yhdistää parhaat palat ja perinteet meksikolaisista ja suomalaisista pikkujouluista.

Kutsu kaikki ihanat paikalle

juhlat15

Juhlan kuin juhlan tekevät juhlavieraat, kaikki muu on loppujen lopuksi toissijaista. Kutsu kaikki ihanat paikalle, vaikka he eivät entuudestaan toisiaan tuntisikaan. Juhlien parasta antia on vanhojen ystävien tapaamisen ohella tutustua uusiin kasvoihin ja heidän tarinoihinsa.

Valmista pientä purtavaa ja juotavaa

juhlat5

juhlat4

juhlat7

Meillä on usein tapana juhlia nyyttärimeiningillä, jolloin kaikki vieraat antavat oman panostuksensa illan tarjottaviin. Tällöin myös tarjoiltavien suupalojen kirjo on paljon mielenkiintoisempi. Tänä vuonna saimme maistella niin jalopenopitsaa, itse valmistettua hirvenmakkaraa, cevicheä (joka on meksikolaista limetillä raakakypsennettyä kalaruokaa) sekä glökikakkua. Glökin ohella tarjoiltiin myös meksikolaista poche de frutas joulujuomaa.

Ohjelmanumerot

juhlat11

juhlat14

Mielestäni hyvin onnistuneissa juhlissa on aina ajateltu muutama ohjelmanumero vieraiden viihdyttämiseksi. Meillä ohjelmanumero uno oli piñata, joka loisti keskellä olohuonetta kuin ylisuuri diskopallo. Piñatan ympärille kokoonnuttiin syömään, tanssimaan ja juttelemaan kuulumisia. Sen ympärille keräännyttiin joulupukin tullessa tervehtimään vieraita ja jakamaan lahjoja niin kuin suomalaiseen pikkujouluperinteeseen kuuluu. Loppuillan numerona oli myös piñatan särkeminen. Varsinkin miesten mieleen oli Beer pong juomapeli, jossa yritettiin saada pingispalloa vastustajan olutmukiin.

Satsaa tunnelmaan

juhlat1

Luo tunnelmaa kynttilöillä ja epäsuoralla valolla, jolloin fiiliksestä tulee hämyisä, mutta kotoisa. Pihaan voi sytyttää muutaman ulkotulen, jotka toivottavat vieraat heti tervetulleeksi juhliin. Ulkoportailla palavat kynttilälyhdyt ja portaat on vuorattu kuusenoksilla. Sisällä soi meksikolaiset joululaulut ja joulukoristeet on laitettu esille. Plantagenista hankittu pieni havupuu tuo osaltaan lähestyvän joulun tunnelmaa. Vieraiden lähtiessä annetaan heille vielä pienet lahjapussukat mukaan niin kuin meksikolaiseen pikkujouluperinteeseen kuuluu.

Ja hei, huomenna alkaa joulukuu! Kivaa viikon alkua kaikille!
– Anna


Seuraa blogiani Facebookissa ja Bloglovinissa.


Lue myös nämä

Ei kommentteja

Jätä kommentti