Elämä

Elokuun parhaat

Siinä se sitten oli. Kesä. Säät eivät tänä vuonna olleet kovin kesäiset, mutta Suomen suvi on mielestäni paljon muuta kuin lämmin sää. Se on mielentila. Ja se iloinen, aurinkoinen olotila on ollut minulla ainakin vahvasti läsnä. Elokuussa oli paljon parhaita paloja. Syyskuun meininkiä odotan kovasti, se on kuukausista ehdottomasti lempparini.

Kuukauden paras tapa ilahduttaa on järjestää yllätys ystävälle. Ilmestyin ystäväni hämmästykseksi monen tunnin ajomatkan takaa hänen takapihallene syömään mansikoita. Kaikki meni suunnitelmien mukaisesti täysin nappiin eikä ystävä osannut aavistaa mitään ennalta. Hämmästys oli ilmeinen, kun hän löysi yllättävän vieraan kotipihansa terassilta.

Sadepäiviä tähän kesään mahtui. Kesäsäistä ei kannata liiaksi ottaa stressiä vaan yrittää vain keksiä sään mukaista tekemistä. Kuukauden paras tapa viettää sadepäivää oli lähteä ystävien kanssa kylpemään Hotel ja Spa Järvisydämeen Rantasalmelle. Tänä vuonna ovensa avanneessa kylpylässä oli upea saunamaailma, josta löytyi peräti kahdeksan erilaista saunaa. Kivan kylpyläkokemuksen viimeisteli viimeisen päälle sisustetut tilat niin kylpylän kuin ravintolankin puolella. Kylpytilat oli louhittu kallioseinämään, lattiat olivat luonnonkiveä ja katto vuorattu vanhoilla uppotukeilla.

Myös ravintola vei pisteet kotiin. Hämyisä, kynttilöiden ja takkatulen loisteesta valonsa saava ravintola toi mieleen Lapin kelohonkamökit. Täällä paikan tunnelma oli tärkeässä osassa koko ruokailukokemusta. Järvisydämeen lähtisin mielelläni uudelleen saunomaan ja viettämään leppoisaa aikaa ystävien kanssa vaikka talven kylminä pakkaspäivinä.

Kesällä on enemmän aikaa keskittyä kirjojen lukemiseen! Kuukauden paras lukukokemus on Jouko Vahtolan Suomen historia – Kivikaudesta 2000-luvulle. Tämä kirja on hyvä tapa muistutella mieleen Suomen historian vaiheita näin 100-vuotis juhlan kynnyksellä.

Kuukauden upein luontokokemus oli Kiira-myrskyn tarjoaman jännittävän luonnonnäytelmän seuraaminen turvallisesti kesämökin sohvannurkasta käsin. Salamien räiskyntä oli jotain mykistävää. Sähköpurkaukset valaisivat taivaan tuon tuosta ja muutti maiseman hetkittäin täysin purppuraksi.

Elokuu oli täynnä kaikenlaista tekemistä ja ohjelmaa. Kuukauden paras seikkailu suuntautui Porvoon edustalla sijaitsevalle Sköderskärin majakalle. Innostuin viime kesänä majakkaretkeilystä yöpyessäni Pohjoismaiden suurimmassa majakassa, Bengtskärissä. Majakkaluodot ovat hyvin omanlaisensa miljöö ja niin kovin vieras sisävesien ääressä kasvaneelle. Siksi majakat minua ehkä kiehtovatkin.

Tämän kesän to do -listallani oli löytää uusi majakkakohde ja Sköderskär valikoitui vierailun arvoiseksi juuri sen läheisyyden takia. Sköderskär on inspiroinut myös muumien äitihahmoa Tove Jansonia kirjoittamaan Muumipappa ja meri -kirjan. Ylös lampputorniin kiivetessäni muumiohjelmista tuttu majakka ja muumitalo pulpahtivat mieleeni, sillä ne näyttivät monilta piirteiltään hyvin samanlaisilta kuin Sköderskärin majakka. Korkeita huoneita, puisia kierreportaita, kapeita ruudullisia ikkunoita, pyöreänmuotoisia huoneita.

Kuukauden paras ravintola on Helsingin Oulunkylästä sijaitseva, paljon hehkutusta osakseen saanut ravintola Capperi. Paikan jujuna on aidot napolilaiset pizzat, jotka on paistettu Italiasta saakka Suomeen tuodussa kiviuunissa. Pizzat on tehty todella laadukkaista raaka-aineista, varsinkin capanialainen mozzarella oli aivan suussasulavan hyvää. Samoin pehmeä, maukas pizzapohja oli jotain, mihin en ole aikaisemmin törmännyt. Tänne palaan mielellään uudelleenkin, kun mieli tekee erinomaista pizzaa. Ehkä seuraavaksi testaan heidän Nutella-pizzansa kun oikein makeanhimo iskee.

Syksy on minulle aina ollut jonkinlainen uuden alku, jolloin hahmottelen, mitä kaikkea sitä haluaisin saavuttaa seuraavaan kesään mennessä. Olen maininnut aikaisemminkin, että videokuvaus ja -editointi kiinnostavat kovasti. Kuukauden paras päätös oli ilmoittaa itsensä koko syksyn kestävälle videokuvauskurssille. Saa nähdä, saako kurssi aikaan sen, että uskaltaisin julkaista jonain päivänä videoita myös täällä blogin puolella.


Seuraa blogiani Facebookissa ja Bloglovinissa.


Lue myös nämä

Ei kommentteja

Jätä kommentti