Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Dyynien halki käy lentäjän tie

Aikaisemmin kirjoittelin matkustamiseen liittyvistä haaveistani. Siispä sivutaanpa hieman tätä aikaisempaa aihetta kertomalla haaveesta, jonka muutama kuukausi sitten toteutin. Olen pitkään haaveillut, että joskus pääsisin kuumailmapallon kyytiin. Toive toteutui vihdoin Dubain reissulla.

Balloon Adventures Dubai

Balloon Adventures Dubai

Balloon Adventures Dubai

Päädyimme varaamaan kuumailmapallolennon Balloon Adventures Emirates nimiseltä elämystentuottajalta. Matkamme kuumailmapallon kyytiin alkoi niin, että meidät tultiin hakemaan hotellilta noin viiden aikaan aamuyöstä ja keskelle erämaata saavuimme kuuden aikaan aamusta. Pääsimme heti ensimmäiseksi näkemään, kuinka kuumailmapallot täytettiin ja samalla meille pidettiin turvallisuustuokio ennen kuin nousimme kuumailmapallon kyytiin. Turvallisuus kyseiselle yritykselle oli selvästi ykkösjuttu ja se kyllä näkyi kaikessa heidän toiminnassa.

Mulla on aika paha korkeanpaikankammo, mutta en osannut jännittää lentämistä kuitenkaan kauheasti etukäteen. Kuumailmapallon noustua maasta, en edes heti huomannut, että nousimme ilmaan. Sähläsin nimittäin kamerani kanssa juuri ilmaannousun aikana ja huomioni keskittyi siihen. Korkeanpaikankammo iskikin sitten aika lujaa päälle, kun nostin pääni ylös kamerantutkimiselta ja tajusin miten korkealla yhtäkkiä jo olimme.

Balloon Adventures Dubai

Meitä oli kuumailmapallon kyydissä yhteensä 22 henkeä ja lisäksi samaan aikaan ilmaan nousi toinenkin kuumailmapallo samanlaisella kokoonpanolla. Vaikka parikymmentä henkeä kuullostaa todella paljolta, niin meillä oli kaikilla hyvin tilaa liikkua korissa, sillä meidät oli jaettu korissa neljään osaan, joita korin sisäseinät erottivat.

Korkeanpaikanpaniikkini alkoi pikkuhiljaa tasaantumaan ja aloin rentoutumaan, kun tajusin miten tasainen kyyti ja ammattitaitoinen kuumailmapallonkuljettajamme Mike oli. Hän oli lentänyt kuumailmapalloa varmasti satoja kertoja aikaisemmin.

Balloon Adventures Dubai

Balloon Adventures Dubai

Dyynit

Kamelit dyyneillä

Kuumailmapallo nousi yläilmoihin juuri ennen kuin aamuaurinko alkoi sarastaa aavikolla. Yllätyin, miten tasaisesti, mutta nopeasti kuumailmapallolla kulki. Yläilmoissa oli myös todella rauhallista; meitä ympäröi täydellinen hiljaisuus. Liitelimme hiekkadyynien yläpuolella ja näimme antilooppien ja kamelien juoksevan alapuolellamme samalla kun aurinko nousi horisontin yläpuolelle. Tunnin yläilmoissa seikkailtuamme laskeuduimme keskelle hiekkadyynejä.

Balloon Adventures Dubai

Balloon Adventures Dubai

Haaveeni toteutui. Kokemuksena; once in a lifetime experience.

 

 


Seuraa blogiani Facebookissa ja Bloglovinissa.


Ei kommentteja

Jätä kommentti