Saksa

Dirndl

LIISA IHMEMAASSA. Kun kesällä tilasin lentoliput Müncheniin oli heti päivänselvää, että toista kertaa en Oktoberfesteille mene ilman asiaankuuluvaa asustusta. Juttuhan on nimittäin niin, että suurin osa Oktoberfestien kävijöistä on pukeutunut dirndl-mekkoon tai nahkahousuihin ja ilman pukua juhlasta ei vaan saa aivan kaikkea irti. Oktoberfestihän on olutjuhlan ohella nimenomaan pukujuhla.

München on täynnä putiikkeja, joista jokainen löytää omannäköisensä dirndlin. Mekkojen valikoima on niin älytön. Värejä, kuoseja ja hameenpituuksia on laidasta laitaan. Mekon lisäksi täydelliseen Oktoberfest-asustukseen kuuluu naisilla vielä mustat paksukorkoiset kengät, mekkoon mätsäävä neuletakki, näyttävä sydän- tai kukkakaulakoru, pieni pussukkakäsilaukku ja hiuksissa monesti keikkuu vielä kukkapanta. Miehille puvun hankinta on tehty paljon helpommaksi. On kolmenvärisiä nahkahousuja, jonka lisäksi valitset sinisen, vihreän tai punaisen ruutupaidan ja polvisukat. Ei tule miehille valinnanvaikeutta ei.

dirndl mekko OktoberfestMekkotankoja plärätessäni osui ensimmäisenä käteeni tämä kaunis sinivalkoinen puku. Tämän ja muutaman muun mekon sovitettuani oli homma sillä selvä. Tämä on mun Oktoberfest-mekkoni! Ja miten kaunis se on, eikö teistäkin?

Mulle tulee tästä mekosta mieleen Ihmemaan Liisa. Mätsätään yhteen samanlaisen sinisen kellohameen ja valkoisen yläosa kanssa. Ja omanlaisensa Ihmemaa tuo Oktoberfest totta tosiaan on. Oktoberfesteistä kerron teille vielä lisää ihan omassa postauksessa.
dirndl mekko Oktoberfest blogi

 

There is a place, like no place on earth. A land full of wonder, mystery and danger.

Some say, to survive it, you need to be as mad as a hatter.

Which, likely, I am.

Alice in Wonderland

Mitäs tykkäätte mun dirndl-mekosta?

-Anna

 


Seuraa blogiani Facebookissa ja Bloglovinissa.


Lue myös nämä

Ei kommentteja

Jätä kommentti