Meksiko

Piñata

No niin, vihdoin ja viimein sain työstettyä teille postauksen siitä, miten oikeaoppinen piñata tehdään!

Meksikossa piñjata kuuluu niin syntymäpäiväjuhliin, pikkujouluihin kun joulujuhlankin ohjelmanumeroksi. Perinteisessä piñatassa on seitsemän sakaraa, jotka kuvaava seitsemää kuoleman syntiä (ahneus, kateus, ylpeys, viha, laiskuus, ylensyönti ja himo). Piñatan särkyessä hajoavat symbolisesti myös seitsemän kuoleman syntiä. Seitsemän sakaraisen piñatan ohella Meksikossa tehdään piñatoja myös yleisesti pilkankohteena olevista henkilöistä. Tänä vuonna tämän kyseenalaisen kunnian on saanut Donald Trump enkä kovasti ihmettele miksi.

Tässä seuraavaksi ohje seitsemän sakaraisen piñatan tekoon!

Tarvitset:
Tapettiliisteriä
Sanomalehtiä
Läpimitaltaan mahdollisimman iso (esim. 60cm) ilmapallo
Sakset
Narua
Erivärisiä silkkipapereita
Seitsemän isoa kartonkiarkkia
Kimmeltävää lahjapaperia
Konfetteja ja karkkeja piñatan sisälle.

Vaihe 1. Leikkaa sanomalehdistä sopivan kokoisia suikaleita. Liimaa suikaleet tapettiliisterillä puhalletun ilmapallon päälle. Vuoraa ilmapallo sanomalehden palasilla noin viiden kerroksen verran. Anna ilmapallon kuivua noin vuorokausi ennen seuraavaa työvaihetta.

BLOGPINJATA3

Vaihe 2. Kun ilmapallo on kuivunut, tee paperimassapalloon nyrkinkokoinen reikä. Yritä hellävaroen repiä puhjenneen ilmapallon riekaleita paperimassasta irti.

Vaihe 3. Pyöräytä kartonkiarkit torvenmuotoiseksi sakaroiksi. Tee torven suuaukkoon pystysuuntaisia viiltoja ja taivuta ne haarakkeiksi. Laita liimaa haarakkeisiin ja liimaa sakara paperimassapallon pintaan. Voit vielä teipata sakaran kiinni pallon pintaan, jotta se ei irtoaisi niin helposti piñataa rikottaessa. Toista sama kuudelle muulle sakaralle.
BLOGPINJATA1

Vaihe 4. Leikkaa eriväriset silkkipaperit neliöiksi. Pistä kaksi samanväristä silkkipaperineliötä limittäin päällekkäin ja tee niistä silkkipaperiruusu. Liimaa ruusukkeet paperimassan pintaan tapettiliisterin avulla.

BLOGPINJATA2

BLOGPINJATA4
Vaihe 5.
Vuoraa sakarat yksivärisellä lahjapaperilla.

BLOGPINJATA5
Vaihe 6.
Leikkaa silkkipaperiarkkiin ohuita suikaleita kuvan mukaisesti.

BLOGPINJATA6

Vaihe 7. Asettele eriväriset suikaloidut silkkipaperiarkit päällekkäin seitsemään eri pinoon. Pyöräytä silkkipaperiarkit rullalle niin, että suikaloidusta arkeista tulee vappuhuiskan tapainen koriste. Leikkaa sakaran päähän pieni reikä ja työnnä huiska reiästä sisään.BLOGPINJATA7

BLOGPINJATA8
Vaihe 8.
Kaada piñatan sisälle karkkeja ja konfetteja. Kiinnitä piñata narulla kattoon roikkumaan.

BLOGPINJATA9

Ja lopullinen piñjata näyttää tältä.

pinjata-white

-Anna


Seuraa blogiani Facebookissa ja Bloglovinissa.


Lue myös nämä

Ei kommentteja

Jätä kommentti