New York

Where to eat in New York

Aina reissuun lähdön hetkellä etsin blogeista hyviä ravintolavinkkejä. Laitetaan siis hyvä kiertämään, eli tässä tulee omat vinkkini New Yorkin ravintolatarjonnasta! New York tunnetusti on herkuttelijan taivas, joten valinnan varaa todella löytyy!


1.Penelope

Cosy. Se kuvaa Penelopen tunnelmaa parhaiten. Kotoisa, kotikutoinen, leppoisa. Penelope on viehättävästi sisustettu pieni ravintola, joka tarjoilee aamiaista, brunssia ja lounasta.

Paikka on todella suosittu ja tästä syystä paikalla kannattaa olla heti aamusta, jos mielii pöydän ravintolasta saada. Pöytävarauksia ravintola ei ota vastaan. Brunssivalikoima on kattava, sisältäen niin suolaisia kuin makeita annoksia ja kahvi on erityisen hyvää! Ehdottomasti suosittelen Salmon Wrapped Poached Egg annosta. Paras brunssiateria ikinä! Annos sisälsi kaksi paahdettua tummaa leipää, jonka päällä oli uppopaistettuja kananmunia, raakaa lohta ja kaiken tämän päällä jonkilaista kermaviili-yrtti-kastiketta. Järki meinasi lähteä tätä syödessä!

Penelope sijaitsee Midtownissa, osoitteessa 159 Lexinton Avenue.

2. Five Leaves

Toinen mainitsemisen arvoinen brunssipaikka on Brooklynissa sijaitseva Five Leaves ravintola. Penelopen tapaan myös tämä ravintola on suhteellisen pieni, joten pöytää voi joutua hetken odottelemaan. Paikan sisustus on tyylikkään raffi. Brunssimenu on hyvin perinteinen tarjoten niin granolaa, puuroa, pannukakkuja ja paahtoleipäannoksia. Kaikissa annoksissa on kuitenkin joku erityinen juju, joka tekee perinteisistä brunssiannoksista mielenkiintoisia. Söin Moroccan scramble toastin, joka oli paahdetun leivän päälle rakennettu munakokkeli, papu, avokado -leipä. Todella hyvää!

Five Leaves sijaitsee Brooklynissä, osoitteessa 18 Bedford Avenue, Greenpoint.

3. Chavela´s

Brooklynistä löytyi mitä eriskummallisimmista ja rähjäisimmistä paikoista aivan todella hyviä ravintoloita. Ravintolatarjonta onkin ehdottomasti Brooklynin parasta antia. Chavela´s oli juuri tällainen helmi keskellä muuten hyvin rujonoloista seutua.

Chavela´s tarjoaa aitoa meksikolaista ruokaa ja paikka on sisustettu kauniisti meksikolaista teemaa mukaillen. Sisustus oli luotu mielenkiintoa herättävillä meksikolaisilla esineillä, seinät ja jopa katto oli maalattu ihanan kirkkailla väreillä ja tunnelma ravintolassa oli lämmin. Ruoka oli aivan äärettömän hyvää, mutkatonta ja annos kuin annos, suussa sulavaa. Kaiken lisäksi annokset olivat todella hyvän hintaisia verrattuna New Yorkin ravintola-annosten keskihintaan nähden. Paikka nousi omalle suosikkiravintoloiden listan kärkisijoille ja kävimmekin reissun aikana syömässä täällä jopa kolme kertaa, kerran aamulla, kerran lounaalla ja kerran illallisella. Lämpimästi suosittelen paikkaa!

Chavela´s löytyy Brooklynistä osoitteesta 736 Franklin Avenue.

4. Barboncino

Chavela´sin kanssa samalla kadulla sijaitseva italialaista pizzaa tarjoava Barboncino on ehdottomasti kokemisen arvoinen paikka. Täällä söin elämäni parhaan pizzan! Barboncinon hyvin huomaamattoman oven ohi kävelee helposti , mutta kun ovesta ymmärtää eksyä sisään, niin paikka kyllä yllättää. Keskellä ravintolaa on suuri puilla lämmitettävä leivinuuni, jossa useampi kokki paistaa pizzaa.

Pizzat tulevat pöytään todella nopeasti, vaikka ravintola on lähes täynnä. Pizzoissa tuoksuu aivan ihana savunhaju, jollaiseen en ole aikaisemmin törmännyt. Johtunee siis siitä, ettei puulämmitteisessä leivinuunissa paistettua pizzaa ole ennen saanut maistaa! Tilaamani pizza koostui rucolasta, valkosipulista, kirsikkatomaateista, oliiviöljystä, mozzarellasta ja parmankinkusta. Niin herkkua!

Barboncino löytyy Brooklynistä osoitteesta 781 Franklin Avenue.

5. Chipotle

Chipotle ravintolaketju tarjoaa meksikolaista ruokaa Subway-ravintolaketjulle ominaiseen tyyliin. Ensiksi valitset, haluatko burriton vai tacon, jonka jälkeen teet valinnan, mitä aineksia haluat sen sisälle. Seuraavaksi otat kantaa siihen, lisätäänkö annokseen vielä guacamolea vai salsaa ja avot, burrito/taco on valmis nautittavaksi! Tällaisen ravintolaketjun kun saisi vielä Suomeen, niin olisin supertyytyväinen!

Chipotle ketjun ravintoloita löytyy ympäri New Yorkkia.

6. Frozen yogurt

Super amerikkalainen herkku on frozen yogurt! Frozen yogurtia tarjoavat pienet liikkeet kaikkialla jenkeissä. Konseptin idea on, että asiakas valitsee useista frozen yogurt jäätelökoneista mieleistään jugurttijäätelöä pahviseen kippoon. Jugurttimakuja voi mielensä mukaan kaataa kippoon vaikka kuinka montaa eri sorttia ja jugurttikasan päälle isketään vielä hedelmäpaloja, marjoja, keksimuruja sekä erilaisia karkkeja. Lopuksi annos kruunataan suklaa-, mansikka- tai kinuskikastikeella. Yltiö makeaa mutta niin hyvää!

Pinkberry on yksi hyvä frozen yogurtia tarjoava ketju.

 

 

 


Seuraa blogiani Facebookissa ja Bloglovinissa.


Lue myös nämä

Ei kommentteja

Jätä kommentti