Israel

Intialaiset naulakot

Pitkästä aikaa hieman sisustusjuttuja blogin puolella. Näistä intialaisista naulakoista mun on pitänyt teille kertoa jo iät ajat sitten, tarkalleen ottaen jo silloin, kun palattiin takaisin Tel Avivin reissulta. Ja tuo kyseinen reissuhan tehtiin viime kesänä…

No kai parempi myöhään kun ei milloinkaan! Niin kuin varmasti tiedätte jo, tykkään vanhoista tavaroista ja huonekaluista. Niissä on usein niin kaunis muotokieli ja ajan patina.

Israelin reissulla ihastuin erityisesti vanhan Jaffan kaupunkiin. Miljöönsä lisäksi se oli aivan mahtava paikka kaikenlaisen vanhan tavaran hypistelylle ja ihastelulle, sillä sen kapeilla kaduilla oli vieri vieritysten erilaisia vanhojen tavaroiden liikkeitä. Yksi koju näytti erityisen kiinnostavalta ja siellä tavaroita tutkiessani pisti silmääni kaiken tavarakaaoksen keskeltä veikeännäköiset naulakot. Oltiin etsitty jo hetki sopivaa naulakkoa meidän piskuiseen eteiseen ja näihin pieniin naulakoihin ihastuimme heti. Antiikkikauppiaan mukaan kauniit vanhat naulakot olivat intialaisen junan sisustuksesta peräisin. Tiedä häntä, oliko totta vai tarua, mutta vanhat ne olivat ja erityisen kauniit.

Kaikki naulakot ovat omia yksilöitään, kaikki hieman erinäköisiä ja kokoisia, mutta juuri se teki niistä niin kovin persoonalliset. Naulakoiden koristeet ovat keramiikkaa ja puuosissa näkyy ajan tummunut patina. Naulakot löysivät paikkansa eteisestä, kaikki hieman eri tasolle ruuvattuina, mutta ei se haittaa. Jonkinlainen Huvikumpu tämä talo muutenkin on. Naulakoiden seuraksi on suunnitteilla, että eteisestä lähtevät portaat saisivat tänä kesänä vielä ylleen heleän vaaleansinisen maalikerroksen. Olen haaveillut vaaleansinistä lankkuportaista jo tovin. Saa nähdä mitä saadaan aikaan.

– Anna


Seuraa blogiani Facebookissa ja Bloglovinissa.


Lue myös nämä

Ei kommentteja

Jätä kommentti