Ranska

Salut Paris!

Tänä kesänä oli ajatuksena lähteä tutkimaan Islannin kaunista luontoa, mutta lopulta löysinkin itseni pariisilaisesta kahvilasta nauttimassa viinistä ja katselemassa auringonlaskun keltaiseksi värjäämää Riemukaarta. Salut Paris!

salut paris!

Pariisissa on viime päivät pyöritty eri kaupunginosien välillä tukahduttavassa kuumuudessa. Suomalaisena tästä helleaallosta pitäisi kai nauttia viimeiseen saakka varsinkin nyt, kun heinäkuu ei ole kovin montaa hellepäivää meille suonut. On kuitenkin myönnettävä, että 34 asteen lämpötiloissa tallustettiin Pariisin kauniita katuja välillä hiki hatussa läähättäen eikä pariisittaren hillitystä, elegantista olemuksesta ollut tuolloin tietoakaan.

Mutta olihan meillä trooppiset yöt, punaviini, auringonlaskun värjäämät upeat talot ja ranskalaisten herkulliset leivonnaiset – eikä kiire minnekään. Kännykkä soitti YouTubesta Edit Piafin Paris kappaletta ja skootterit päristelivät kovaäänisesti ohitsemme pitkin Pariisin katuja.

salut paris!

salut paris!

Lomalla minut valtaa aina tietty tunnetila, kun arjen oravarallin pyörityksestä on kulunut jo hetki aikaa. Tuolloin ajatus kulkee aivan eri reittejä kuin normaalisti ja tuntuu, että koko maailma on avoin, mitä ikinä päähäni sattuukin pälkähtämään. Mikä mahtava tunnetila! Maailma on meitä varten!

salut paris!

salut paris!

Ymmärrettävästi hellemekot tulivat Pariisissa tarpeeseen. Liehuvissa hamosissa ja ballerinoissa sipsuttelu sai leikittelemään ajatuksella siitä, miltä tuntuisi elää arkeaan Pariisissa. Pukeutuisinko päivästä toiseen vain kauniisiin mekkoihin ja hakisin lähileipomosta patongit illallispöytään? Ainakin parisienne mekkoni hankkisin Majesta. Niin kauniita, tyttömäisiä mekkoja, joihin ihastuin ensinäkemältä.

salut paris!

Pariisi oli täynnä upeita, näyttäviä kirkkoja ja monumentteja. Niistä Notre-Damen katedraali teki lähtemättömän vaikutuksen minuun. Miten ihmismieli on pystynyt luomaan jotain niin vaikuttavaa ja kaunista? Olin niin mykistynyt tästä mestariteoksesta, että katedraalien hämyisiä käytäviä sipsuttelin suu auki ihmetyksestä. Muuta sanaa kuin ”wau” ei suustani ulos tullut pieneen hetkeen.

salut paris!

Vierailu tässä rakkauden kaupungissa oli elämäni ensimmäinen. Ihan rakkautta ensi silmäyksellä ei tapaaminen ollut, ehkä juuri tuskaisen kuuman helleaallon takia. Mutta pienen kipinän se sytytti. Luulen, että palaan vielä tähän kauniiseen kaupunkiin.


Seuraa blogiani Facebookissa ja Bloglovinissa.


Lue myös nämä

Ei kommentteja

Jätä kommentti