Suomi

Hallittu, mutta ei hillitty – Lilla Ljuva

Mitä voi odottaa talovanhukselta, jonka sijaitsee Oltermanninkadulla? Jo kadun nimi pistää hymyilyttämään, joten jotain massavirrasta poikkeavaa ja iloista sisustusfilosofiaa Lilla Ljuvasta odotin löytäväni. Oltermanninkadulta löytyikin kaunis koti, jonka sisustus on luotu vahvalla, hyvin omantakeiselle ja persoonallisella tyylillä, ja joka sai sydämeni tykyttämään silkasta ihastuksesta. 

villa ljuva Loviisa

Kävelykierrokseni viimeiseksi etapiksi Loviisan Wanhat Talot tapahtumassa valikoitui hurmaava Lilla Ljuva. Talon harmaa julkisivu ei antanut vierailijalle minkäänlaista osviittaa siitä, mitä tämän pienen kodin seinät voisivatkaan pitää sisällään. Kynnyksen yli eteiseen astuessani kodin erityinen tunnelma huokui kuitenkin suoraan syliini. Lilla Ljuva tervehti vierailijaa hyvin lempeällä, värikkäällä ja persoonallisella sisustuksellaan. Hymy nousi korviin. Tämä oli koti, joka oli selvästi tehty isolla sydämellä juuri omistajansa näköiseksi eikä muhkea sisustustyyli pyydellyt vierailijalta yhtään anteeksi olemassaoloaan.

Lilla Ljuva Loviisa

Lilla Ljuva

Jo eteisessä pistin merkille, että mielenkiintoisia yksityiskohtia oli paljon – ihan joka puolella. Sisustus oli yhtä väriloistoa ja erilaisten kuvioiden tanssia. Vanhoja tavaroita ja huonekaluja löytyi kodista joka puolelta, ja ne olivat valmiina kaikki kertomaan omaa tarinaansa. Mistä olivat tulleet, ja miten tähän kotiin päätyneet. Jykevät hirsiseinät huokailivat vanhan talon historiaa.

Kaiken kaikkiaan kodin sisustus oli erittäin rönsyilevä, mutta kuitenkin jollain ihmeellisellä tavalla hyvin hallittu kokonaisuus.

Lilla Ljuva

Lilla Ljuva hallittu mutta ei hillitty

Mielenkiintoisia sisustusratkaisuja oli paljon. Asukas selkeästi tykkää tuunata ja tehdä paljon käsillään. Eteisen seinät oli tapetoitu tilkkutäkkimäisesti usealla eri tapettipalalla, keittiönnurkassa sivupöydän roolia  toimitti läjä eurolavoja, nojatuoli oli päällystetty isoäidin neliöiden tyyliin virkatulla peitolla ja seinähyllykin oli tuunattu omannäköiseksi turkoosin ja pinkin värisävyillä. Turkoosi ja pinkki taisivat muutenkin olla asukkaan lempivärejä, sillä nämä sävyt vilahtelivat siellä täällä kodin kaikissa huoneissa.

Lilla Ljuva Loviisa

Lilla Ljuva

Olohuoneessa törmäsin talon emäntään Ninaan, josta paistoi samanlainen iloinen pirskahtelevuus kuin talostakin. Ihanaa, kun kotien sisustuksessa on tuotu voimaakkasti omat mieltymykset ja persoona esiin. Persoonallisesti sisustetut kodit ovat niin paljon tunnelmallisempia ja mielenkiintoisempia kuin sisustuslehtien kokovalkoisella sisustetut kodit. Toki nekin ovat kauniita, mutta persoonallisuus niistä jää kovin usein uupumaan.

Lilla Ljuva

Lilla Ljuva

Lilla Ljuva

Keittiössä yksityiskohtien kirjo vain jatkui. Seinillä roikkui kivoja mietelauseita, joita varmasti kaamoksen keskellä aamukahvia keitellessä on kiva lueskellella läpi ja muistutella mieleen.  Seinältä löytyi myös hauska rautalangasta väännetty arkirakkaus teksti, niin hauska yksityiskohta! Ehkä tuollaisen tekoa voisi kokeilla itsekin?

Lilla Ljuva

Lilla Ljuva

Lilla LJuva

Lilla LJuva

Keittiöstä suuntasin takaisin eteisen suuntaan. Tämä oli koti, josta ei voinut tulla kuin hyvälle mielelle. Ihan näin runsas sisustustyyli ei ole ominta tyyliäni, vaan vähemmän on enemmän omassa sisustusfilosofiassani. Lilla Ljuva muistutteli kuitenkin siitä, että kodista pitää tehdä juuri omannäköinen oli sisustuksen valtatrendit sitten mitä vain. Niinpä minäkin viimein tartuin maalisudin varteen ja kotiin on vihdoin tulossa kaiken haaveilun jälkeen vaaleansiniset puuportaat!

Sillä kun koti on sellainen, missä viihtyy ja voi hyvin, on aika moni asia jo todella mallillaan.

Eteisen ovenpielestä huikkasin vielä emännälle kiitokset. Tämä oli kaunis, persoonallinen koti, joka sai vierailijan todella hyvälle mielelle. Kiitos, että sain tulla vierailulle Lilla Ljuvaan!

Lilla Ljuva

Lilla Ljuva


Seuraa blogiani Facebookissa ja Bloglovinissa.


Lue myös nämä

7 Kommenteja

 • Reply
  Nina Wiklund
  syyskuu 7, 2016 at 09:57

  Voi kiitos! Ihan liikutuin kun luin postauksesi, miten voikaan kukaan näin kauniisti kirjoittaa kodistani!
  Olen todella iloinen ja koen suurta kiitollisuutta että olen näin etuoikeutettu ja saanut toteuttaa unelmaani sekä mahdollisuuden jakaa tätä kaikkea ja kohdata ihania ihmisiä, kuten sinut!
  Kiitos, ihanaa syksyä ja tervetuloa uudelleen Lilla Ljuvaan!

  • Reply
   Anna
   syyskuu 7, 2016 at 18:50

   Hei Nina! Kiitos kommentistasi 🙂 Kotisi oli aivan hurmaava, ihana väripilkku! Mullakin on unelma, että joskus saan asua vanhassa talossa jossa on hirsiseinät ja lankkulattiat. Olet tehnyt kodistasi todella kodikkaan ja siitä todella näkee, että sitä on tehty isolla sydämellä. Oletkohan avaamassa kotisi ovet myös Loviisan joulu tapahtumassa? Tulen ehdottomasti vierailemaan Lilla Ljuvaan myös toiste!
   Anna

 • Reply
  Eija
  syyskuu 7, 2016 at 12:53

  Hienosti kirjoitettu teksti ja upeat kuvat ihanasta talosta, jolle itsekin olen menettänyt sydämeni.

  • Reply
   Anna
   syyskuu 7, 2016 at 18:55

   Hei Eija! Kiitos kovasti kommentistasi 🙂 Ja kyllä, Lilla Ljuva on varmasti hurmannut monet! Aivan ihana koti!
   Sinultakin löytyi kivoja wanhat talot juttuja blogistasi!
   Anna

 • Reply
  Nina Wiklund
  syyskuu 7, 2016 at 20:01

  Hei!
  Hih, juuri tulin kotiin Loviisan Joulu -kokouksesta. Kyllä, Lilla Ljuva on yksi joulukodeista, lämpimästi tervetuloa! Joulua odotellessa, ihanaa syksyä!

 • Reply
  Riitta Wallenius
  syyskuu 9, 2016 at 09:20

  Todella ihana koti !!!

  • Reply
   Anna
   syyskuu 10, 2016 at 14:54

   No eikö olekin! ?

  Jätä kommentti