Osaamisen kehittäminen

Mitä mentorointi on minulle opettanut

Yksi parhaista neuvoista itsensä johtamisen ja osaamisen kehittämisen saralla on, että tutustut sellaiseen henkilöön, mentoriin, joka pystyy kokeneempana henkilönä sparraamaan sinua osaamisen kehittämisen liittyvien aiheiden tiimoilta. Tässä muutama oma poimintani siitä, mitä mentorointi on minulle vuoden mittaan opettanut. 

Käsitys omista vahvuuksista ja heikkouksista vahvistuu

Oman osaamisen kehittäminen lähtee käyntiin usein siitä, että oppii tunnistamaan omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Missä asioissa olen erityisen hyvä ja mitkä ovat niitä asioita, joiden kehittämiseen kannattaisi panostaa tulevaisuudessa enemmän? SWOT-analyysi on yksi yksinkertainen, mutta todella tehokas työkalu oman osaamisen tunnistamiseen. Vaikka työkalu itsessään on helpohko ottaa käyttöön, se ajatustyö, jonka analyysi laittaa meissä liikkeelle, vaatii asioiden syvällisempää ja pidempi aikaisempaa pohdintaa. Tästä postauksesta voit lukea SWOT analysiin käytöstä tarkemmin.

Se minkä itse koet heikkoudeksi, voi näyttäytyä muille vahvuutena

Omien vahvuuksien ja heikkouksien läpikäynti toisen henkilön kanssa antaa omalle osaamiselle ja kyvyille perspektiiviä. Nähdäänkö kärsimättömyys aina automaattisesti heikkoutena vai voiko se olla määrätietoisuuden kääntöpuoli? Toinen henkilö tarkastelee osaamiskarttaasi aivan uusin silmin ja löytää sieltä sellaisia asioita, joille itse olet sokeutunut. Toisen silmin katsottuna oma osaamispoolisi voikin näyttäytyä todella laajana, kun henkilökohtaisesti saatat kokea olevasi monessa asiassa vielä noviisi. Omien kykyjen, vahvuuksien ja heikkouksien läpikäyminen toisen kanssa laajentaa aina käsitystäsi itsestäsi. Keskustelukumppani ohjaa mielesi oman ajattelupiirisi ulkopuolelle ja saatatte löytää näin aivan uusia ideoita oman osaamisen kehittämiseen.

Aseta itsellesi henkilökohtaiset tavoitteet

Tiesitkö, että vain pieni prosentti (3%) kaikista ihmisistä kirjaa tavoitteensa paperille tai tekee niistä visuaalisia aarrekarttoja? Ajatus on hämmentävä, sillä työelämässä olemme tottuneet tekemään toimintasuunnitelmia ja seuraamaan niiden edistymistä. Miksi omat henkilökohtaiset tavoitteet olisivat siis yhtään sen vähäpätöisempiä?

Myönteisillä mielikuvilla on tutkitusti todettu olevan vahva yhteys tavoitteiden saavuttamiseen. Visuaalinen aarrekartta on tässä oiva työväline perinteisemmän tavoitesuunnitelman työstämisen lisäksi. Vahva myönteinen vaikutus on myös sillä, että uskot asettamiisi tavoitteisiin. Henry Fordin sanoin ”Jos uskot, että pystyt tai uskot, että et pysty, olet oikeassa”.

Tulevaisuuden työelämä on jo täällä. Työympäristö ja työtavat muuttuvat vinhasti seuraavien kymmenien vuosien aikana, näin tulevaisuudentutkijat uskovat. Koko ajan muuttuvassa työelämässä on helpompi purjehtia eteenpäin, kun olet asettanut itsellesi selkeät tavoitteet. Tavoitteet ovat kuin majakoita, jotka auttavat pysymään kurssissa suuremmankin myrskyn keskellä. Näin on helpompaa sietää ja hallita muutoksen tuulia.

Sano ääneen, mitä ajattelet

Ehkä suurin lampun syttyminen on tapahtunut siinä, että omista ajatuksista täytyy sanoa ääneen. Kukaan ei ole selvännäkijä, joka ymmärtäisi päänsisäistä ajatuksen juoksuasi ilman, että kerrot siitä. Käy keskustelua omasta kehityspolusta esimiehesi kanssa. Jos haluat esimerkiksi edetä urallasi, kerro se. Sparraile mentorisi kanssa myös kaikista niistä työelämässä kohtaamistasi ikävistäkin kokemuksista. Asioiden ääneensanominen ja keskustelu vie yleensä asioita eteenpäin.

Pidä CV ja LinkedIn aina ajantasalla

Jos LinkedIn profiili vielä uupuu tai et ole päivittänyt profiilia aikoihin, niin hihat heilumaan heti! Tiesitkö, että vuonna 2015 jo 81% yrityksistä käytti sosiaalista mediaa hyödyksi rekrytoinneissa? Tai että ammattirekrytoijista ja headhunttereista 97% käyttää LinkedIn-sivustoa hyödyksi etsiessään kandidaatteja mahdolliseen seuraavaan työtehtävään?

LinkedIn on maailman suurin ammatillinen somekanava, josta suorahakuja tehdään nykypäivänä merkittävä määrä. On virheellistä ajatella, että nykypäivänä oma osaamisesi löydetään ilman, että sinun tarvitsisi siitä erikseen muistutella sosiaalisen median kautta. Väärin! CV ei enää riitä. Rekrytoinnin ammattilaisilla on nykypäivänä varaa valita. Miksi ihmeessä et panostaisi LinkedIn profiiliisi, jonka perustaminen on ilmaista ja josta sinut löydetään helposti?

Muista myös pitää CV:stä ja LinkedIn profiilistasi jatkuvasti huolta. Päivitä sitä aina osaamisen vahvistuessa tai työtehtävien vaihtuessa. Jos eteesi tulee tilanne, että joudut lennossa etsimään uusia töitä esimerkiksi YT-tilanteen takia, on hyvä, että ajantasainen CV on jo valmiina. Ikävissä tilanteissa, jossa moni muukin käytännön asia on hoidettava, on ikävää lähteä vielä kaiken muun lisäksi työstämään koko työuran osaamista a:sta ö:n tiivistetyksi ansioluetteloksi.

Luo itsellesi verkosto, jossa voit sparrailla asiasta jos toisesta

Mentorointi on hyvä tapa aktivoida omaa ammattiverkostoaan. Mentorin lisäksi tapaat ohjelman aikana monia muita samassa tilanteessa olevia ja samoista aihealueista kiinnostuneita henkilöitä ja pääset sparrailemaan ja vaihtamaan ajatuksia heidän kanssaan. Mentoroinnin kautta uusiin ihmisiin tutustuminen aktivoi myös muilla elämän osa-alueilla tutustumaan uusiin, tuiki tuntemattomiin ihmisiin. Paras esimerkki omasta elämästäni on ehdottomasti se, että tutustuin taannoin saman alan kollegaan Brella-verkostoitumistyökalun avulla. Työkalun ideana on, että pääset tutustumaan samaan ammatilliseen tapahtumaan ilmoittautuneisiin osallistujiin etukäteen ja voit sopia heidän kanssaan pikatapaamisia jo ennen itse tapahtumaa. Vähän niin kuin ammatilliset sokkotreffit.


Seuraa blogiani Facebookissa ja Bloglovinissa.


Lue myös nämä

Ei kommentteja

Jätä kommentti