Norja

Spikersupan joulumarkkinoilla Oslossa

Paljon on kerennyt tapahtua sitten syyskuun, kun viimeeksi olen blogiini kirjautunut sisään ja työstänyt teille postausta. Olen kuluneen syksyn aikana suhannut niin Pariisissa kuin Tukholmassa, mutta jatkuva pimeys on vienyt kaiken inspiraation bloggaamisesta ja matkajuttujen jakamisesta. Niinpä annoin itselleni luvan olla poissa blogin äärestä niin kauan kuin hyvältä tuntui ja odottaa, että kadonnut inspis löytäisi tiensä takaisin.

Kuukausi sitten ystävä lähetti kesken työpäivän tekstarin ja kysyi kiinnostustani lähteä pidennetyksi viikonlopuksi Osloon. Mikä ettei, ajattelin. Harvoin mun houkuttelemiseksi tarvitsee hirveitä vippaskonsteja tehdä tällaisten kysymysten äärellä. Jos ei pimeyttä tällä hetkellä pääse pakoon auringon alle, niin yhtä hyvin lyhyt reissu naapurimaahan voi piristää joulukuun pimeydestä uuvahtaneen.

Oslo valikoitui matkakohteeksi Finnairin halpojen lentojen perusteella. Vasta lentolippujen kilahtaessa sähköpostiini välähti, että halvat hinnat taisivat tyssätä siihen. Norja on melkoisen kallis maa jo lyhyelläkin vierailulla.

Yli tuhat vuotta vanha kaupunki on rento kohde pidennetylle viikonloppureissulle. Oslo on juuri sopivan pieni ja kompakti, että jalkaisin siihen pystyy hyvin tutustumaan. Päivät kuluvat nopeasti kaupungin mukulakivikatuja pitkin verkkaisesti tallustellessa ja ihastellessa kauniita vanhoja rakennuksia. Meitä lykästi ja saimme nauttia pienen pakkasen siivittämästä, täysin kirkkaan sinisestä taivaasta ja auringon tehokkaasta valohoidosta pitkin viikonloppua. Kaupungista löytyy useita kivasti sistustettuja kahviloita ja kuppiloita, joihin oli hyvä pysähtyä lämmittelemään kohmeisia sormia glögimukin äärelle.

Silti on tunnustettava, että Oslo ei mitenkään säväyttänyt.  Museoita ja varsinkin patsaita tuntui kaupungissa riittävän mielin määrin. Jos museot eivät kuulu ensisijaisiin kiinnostuksen kohteisiisi, tarjoaa Oslo mielestäni yllättävän vähän mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Meidän nähtävyyslistalle valikoituivat lähinnä Oslon oopperatalo, kuninkaanlinna sekä lyhyen junamatkan päässä sijaitseva Holmenkollen.

Meillä reissun tarkoituksena oli tutustua hyvin rennoin ottein tähän entuudestaan tuntemattomaan reissukohteeseen ja viettää pikkujouluja keskustan sydämestä löytyvällä Spikersupan joulumarkkinoilla. Suuret joulumarkkinat olivat todella positiivinen ilmestys, josta löytyi luistinrataa perheen pienimmille, paljon kivoja käsityö- ja ruokakojuja, maailmanpyörä sekä isoja nuotioita, joiden ääreen pääsi pakkasenpuremia lämmittelemään. Iltaisin alue oli valaistu todella upeasti pienien himmeiden valosarjojen avulla. Iltaruoaksi kelpasi riisipuuro ja jälkiruoaksi olisi löytynyt herkkuja kuorrutetuista omenoista ja donitseista marsipaanipossuihin.

Vaikka Oslo ei kivunnut lemppari kaupungit listani yläpäähän, reissu teki sen mitä lähdin siltä hakemaan. Piristi juuri niin hyvin, että kadonnut inspiraatio bloggaamiseen löytyi jostain joulumarkkinoiden hälinän keskeltä. Nuotion ääressä tuli onnellisena kelailtua, että onpahan mitä upein reissuvuosi takana! Uuden alkavan vuoden otin vastaan Meksikossa ja nyt joulukuun tullessa päätökseensä fiilistelin tunnelmaa Oslon joulutorilla. Olen kovin onnekas.

Kuullaan pian!


Seuraa blogiani Facebookissa ja Bloglovinissa.


Lue myös nämä

Ei kommentteja

Jätä kommentti